maandag, 20. januari 2014 - 12:21 Update: 03-07-2014 0:44

Vijf zeldzame gouden leeuwaapjes gestolen uit Apenheul

foto van leeuwenaap | Apenheul
Foto: WIKIMEDIA
Apeldoorn

In de nacht van zondag op maandag 20 januari zijn bij Apenheul aan de J.C.Wilslaan vijf gouden leeuwaapjes gestolen. De politie stelt een onderzoek in en vraagt tips over de diefstal.

'Het ontvreemde groepje is een familie en bestaat uit vader, moeder en drie kinderen.  De diefstal geeft veel stress bij de dieren. Bovendien hebben ze een specifiek dieet', meldt de Apenheul maandag.

De dieven hebben om op het terrein te komen een hek geforceerd. Vervolgens hebben zij de toegang tot het binnenverblijf geforceerd en zijn er met de diertjes in hun slaaphok vandoor gegaan. Dat slaaphok is van hout en heeft een opening. De afmetingen zijn 40 x 30 x 30 cm en voor mensen dus herkenbaar als een houten kistje.

De diefstal werd vanmorgen ontdekt en de politie gaat de beveiligingsbeelden van het park bekijken om vast te stellen of de dieven daarop te zien zijn.

De diertjes staan op de lijst van bedreigde diersoort. Zij hebben natuurlijk specifieke zorg nodig en het feit dat zij door de diefstal gestrest raken, is niet wenselijk. De beestjes zijn zonder hun staart ongeveer 25 cm groot.

Provincie:
Blik op 112: