vrijdag, 27. juni 2014 - 14:04 Update: 03-07-2014 0:34

Vijftien aanhoudingen tijdens drukke TT-nacht

foto van motorclub | fbf
Foto: Archief foto ter illustratie
foto van motorclub | fbf
Foto: Archief foto ter illustratie
Assen

De politie hield donderdagavond en -nacht tijdens de festiviteiten rondom de TT in totaal vijftien mensen aan voor uiteenlopende feiten.

De meeste aanhoudingen werden verricht voor mishandeling, vernieling, belediging, openbare dronkenschap en diefstal. Grote incidenten deden zich niet voor. Er zijn geen aanhoudingen verricht op basis van de afgekondigde noodverordening.

Voor de politie verliepen de festiviteiten nagenoeg probleemloos. De arrestaties voltrokken zich in de binnenstad en bij de campings bij het TT-circuit. Vijf arrestanten zijn ingesloten. De rest kon na verhoor naar huis. Een 21-jarige Assenaar werd vrijdagochtend vroeg in zijn woning aangehouden omdat agenten tijdens surveillance op de digitale snelweg een foto van hem tegenkwamen met een pistool in zijn broeksband en daarbij de tekst ‘Klaar voor de TT’. In zijn huis werd het ‘pistool’ aangetroffen, een op een echt pistool lijkende aansteker. Omdat het geschikt is om iemand mee te bedreigen is het een verboden wapen en is het daarom in beslag genomen. De Assenaar krijgt hiervoor een proces-verbaal.

Provincie: