zondag, 9. maart 2014 - 19:37 Update: 03-07-2014 0:40

Vitesse boekt moeizame zege in Breda

Breda

(ELF Voetbal) Vitesse heeft de uitwedstrijd bij NAC Breda in een overwinning omgezet. De doelpunten werden voor rust gemaakt: 1-2. Zakaria Labyad en Mike Havenaar scoorden namens de Arnhemmers. Jordy Buijs maakte de NAC-goal vanuit de strafschop.

Vitesse kreeg in Breda al snel een kans via Havenaar. De Japanner schoot naast, maar snel daarna werd het toch 0-1. Tom Seuntjens schatte een lange bal verkeerd in. Labyadprofiteerde en kon op het doel van Jelle ten Rouwelaar af. De aanvaller bleef rustig en scoorde.

NAC ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Rydell Poepon kwam aan de rechterkant het strafschopgebied binnen. Jan-Arie van der Heijden trok aan de noodrem en scheidsrechter Björn Kuipers wees naar de stip. Jordy Buijs versloeg Piet Velthuizen vanaf elf meter: 1-1. Er was toen niet eens tien minuten gespeeld.

Daarna ging het gelijk op. Poepon ging na 24 minuten geblesseerd naar de kant en NAC hoopte de bal terug te krijgen van Vitesse. Dat gebeurde niet en vervolgens werd het 1-2.Christian Atsu gaf voor en Havenaar schoot knap binnen bij de eerste paal. NAC was woest, maar Kuipers kende de goal toe.

Snel na rust kreeg Kees Kwakman dé kans op de gelijkmaker. Van dichtbij schoot de verdediger echter naast. In het vervolg hadden beide ploegen het moeilijk. Toch bleef Vitessesimpel overeind tegen een zwak NAC. Daardoor staan de Arnhemmers nu tweede op de ranglijst.