vrijdag, 17. oktober 2014 - 16:51 Update: 17-10-2014 17:08

Vlag tijdens Nationale herdenking op 10 november halfstok

Vlag tijdens Nationale herdenking op 10 november halfstok
Foto: fbf
Den Haag

Op 10 november, de dag waarop de 298 slachtoffers van vlucht MH17 worden herdacht, zal de vlag op alle hoofdgebouwen van de rijksoverheid halfstok hangen. Dit meldt het ministerie van Algemen Zaken vrijdagmiddag.

'Gemeenten, provincies en diplomatieke vertegenwoordigingen worden verzocht deze vlaginstructie te volgen', aldus het ministerie. De Nationale Herdenking voor de 298 slachtoffers van vlucht MH17 op 10 november zal in het teken staan van ‘geborgenheid en verbinding’. 

Bij de Nationale Herdenking die op 10 november plaatsvindt in de Amsterdamse Rai zullen ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima aanwezig zijn.Naar verwachting zullen ruim 2000 nabestaanden aanwezig zijn. 

Tijdens de herdenking worden alle slachtoffers van vlucht MH17 herdacht. Ook de nabestaanden van buitenlandse slachtoffers worden uitgenodigd. De bijeenkomst in de Rai heeft een besloten karakter om de nabestaanden een veilige omgeving te bieden. Het officiële gedeelte wordt op radio en tv uitgezonden, daarna volgt het informele besloten programma.

Lees alles over:
Provincie:
Tag(s):