woensdag, 7. mei 2014 - 8:39 Update: 03-07-2014 0:36

Voetganger ongeval Van Woustraat overleden

Foto van logo politie op auto
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

De voetganger, die maandag 5 mei 2014 omstreeks 18.15 uur betrokken raakte bij een ongeval op de Van Woustraat, is vannacht aan zijn verwondingen overleden.

De 48-jarige man uit Amsterdam bevond zich ter hoogte van een scooter, die op het voetpad stond geparkeerd. De 22-jarige automobilist uit Utrecht reed tegen de scooter aan en verwondde daardoor de voetganger ernstig. De voetganger is maandag in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis.

De automobilist probeerde vermoedelijk een fietsster te ontwijken, waarna hij de controle over zijn voertuig verloor. Hij reed vervolgens tegen een verkeerspaal en de scooter aan.

De bestuurder van de auto bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Hij had geen alcohol gedronken. De verdachte is dinsdagmiddag in vrijheid gesteld maar blijft wel verdachte in deze zaak.

Getuigen die de politie nog niet hebben gesproken en met name getuigen die mogelijk de beschikking hebben over beeldmateriaal, kunnen contact opnemen met de politie op 0900-8844. Het team opsporing ernstige verkeersongevallen heeft de aanrijding met dodelijke afloop in onderzoek.

Provincie:
Blik op 112: