maandag, 4. augustus 2014 - 8:47 Update: 06-08-2014 22:45

Getuigen gezocht dodelijke aanrijding motor en voetganger (19)

Amsterdam

De politie is op zoek naar een automobilist die afgelopen zondag getuige was van de dodelijke aanrijding van een motor met een 19-jarige Amsterdammer. Dit meldt de politie woensdag.

Afgelopen zondag kwam een 19-jarige Amsterdammer om het leven toen hij op de Volendammerweg op een zebrapad werd aangereden. Onderzoek heeft uitgewezen op het moment van de aanrijding een kleine auto stond te wachten voor het zebrapad waarover de voetganger liep. De politie komt graag in contact met de bestuurder van deze auto. Ook andere getuigen die zich nog niet gemeld hebben bij de politie, wordt verzocht zich alsnog te melden. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844. 

Zondagavond 3 augustus heeft er even voor 22.30 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een voetganger en een motorrijder op de Volendammerweg. Een 19-jarige Amsterdammer stak vermoedelijk via het zebrapad de weg over, toen hij werd aangereden door een 29-jarige motorrijder uit Almere. Beide mannen raakten gewond en zijn naar een ziekenhuis vervoerd. De Amsterdammer is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

Provincie:
Blik op 112: