dinsdag, 14. januari 2014 - 9:30 Update: 03-07-2014 0:44

Volledig nieuwe Hyundai Genesis

foto van Hyundai Genesis | Hyundai
Foto: Hyundai

De volledig nieuwe Hyundai Genesis combineert de nieuwste techniek met subliem comfort, een complete uitrusting en elegant design. Hyundai heeft de auto onthuld op de North America International Autoshow in Detroit, die op 13 januari 2014 de deuren opende.

De vorige generatie van de premiumsedan was een aanzienlijk succes in de Verenigde Staten en Korea. De auto werd onder meer Auto van het Jaar in de VS. De nieuwe Hyundai Genesis is dan ook specifiek voor Noord-Amerika en Azië bedoeld. Toch komt een gelimiteerd aantal naar Europa. De Genesis is de eerste Hyundai met de volledig nieuw ontwikkelde HTRAC-vierwielaandrijving. Het systeem is ontwikkeld door de ingenieurs van het Hyundai Research & Development-centrum in Namyang, Korea. De elektronisch aangestuurde HTRAC-aandrijving zorgt samen met de multilink-wielophanging voor een zeer stabiel en veilig weggedrag. Ook de gunstige gewichtsverdeling van 52 procent voor en 48 procent achter draagt daaraan bij.

In de Hyundai Genesis zijn de afwerking en de toegepaste materialen van onberispelijke kwaliteit, want ook in het topsegment van de markt wil Hyundai een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden. De veiligheidsuitrusting is zeer compleet. De Hyundai Genesis is uitgerust met dodehoekdetectie (Blind Spot Detection), Head-Up Display, Lane Keep Assist System, Automatic Emergency Braking en Advanced Smart Cruise Control. Als eerste auto ter wereld is de Genesis voorzien van een sensor die de hoeveelheid CO2 in het interieur meet en de hoeveelheid zuurstof automatisch aanvult, zodat de inzittenden altijd fit blijven. En de kofferbak is automatisch te openen en te sluiten.

Categorie:
Tag(s):