vrijdag, 8. augustus 2014 - 11:14 Update: 08-08-2014 17:24

Voorarrest verdachte (49) dodelijke aanvaring Vinkeveen met 14 dagen verlengd

Oosterbeeker (49) dodelijke aanvaring Vinkeveense Plassen blijft vastzitten
Foto: Archief EHF
Utrecht/Vinkeveen

De 49-jarige man uit Oosterbeek, die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dodelijke aanvaring op de Vinkeveense Plassen van afgelopen zaterdag, wordt voor 14 dagen in bewaring wordt gesteld. Dit heeft de raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland besloten.

Bij de aanvaring kwamen twee mensen om het leven. De man wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van doodslag. De rechter-commissaris oordeelde woensdag 6 augustus op het toen beschikbare dossier dat er geen ernstige bezwaren aanwezig waren om de man voor doodslag in bewaring te stellen. Het Openbaar Ministerie ging hier tegen in beroep.

De officier van justitie heeft, na de behandeling van de rechter-commissaris, stukken aan het dossier toegevoegd. Op basis van het huidige dossier oordeelde de raadkamer vandaag dat er voldoende ernstige bezwaren aanwezig zijn om de man vast te houden op verdenking van doodslag. De beslissing van de rechter-commissaris wordt hiermee vernietigd en het beroep van het Openbaar Ministerie wordt toegewezen.

 

Provincie: