dinsdag, 30. december 2014 - 19:14 Update: 31-12-2014 12:40

Voorbijgangers stuiten op dode baby in vuilniszak

Dode baby in vuilniszak aangetroffen op galerij flat in Breda
Foto: Archief EHF
Breda

Dinsdagmiddag werd rond de middag op een galerij van een flat in Breda door voorbijgangers een dode baby in een vuilniszak aangetroffen. Dit meldt de politie dinsdagavond.

‘Uit aangetroffen sporen maakt de politie op dat de moeder wellicht medische hulp nodig heeft. De politie doet een dringend beroep op de moeder zich onder medische behandeling te stellen’, aldus de politie.

Het babylichaampje werd gevonden op de galerij van een flat aan de Ganzerik  in de wijk Haagse Beemden in Breda. Voorbijgangers zagen een vuilniszak liggen, waarin babylichaampje bleek te liggen. Het bleek om het stoffelijk overschot te gaan van een pasgeboren kindje. Tot op heden heeft zich nog niemand gemeld die bij de zaak betrokken is. Het is van groot belang dat de moeder zich onder medische behandeling laat stellen.

Sectie

Primair staat het medisch welbevinden van de moeder voorop. Daarnaast is de politie echter ook een opsporingsonderzoek gestart, waarbij rekening gehouden wordt met verschillende scenario's. Het stoffelijk overschot van het kindje is overgebracht naar een mortuarium, waarna een sectie zal plaatsvinden.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):