donderdag, 2. oktober 2014 - 11:49 Update: 02-10-2014 12:40

Voormalig Rabobankbestuurder aan de bak bij vleesverwerker VION

Voormalig Rabobankbestuurder Sipko Schat aan de bak bij vleesverwerker VION
Foto: fbf
Boxtel

Voormalig Rabobankbestuurder Sipko Schat is de nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen van vleesverwerker VION. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt.

Volgens diverse media die met het bedrijf spraken zou Schat, die door de Rabobank aan de kant werd geschoven na de Liboraffaire, puur zijn gekozen om zijn ervaring.  

Schat trad in 2006 toe tot de Raad van Bestuur en was bij de bank destijds verantwoordelijk voor de afdeling die zich aan de fraude schuldig maakte. Schat volgt boerenvoorman Hans Huijbers op als president-commissaris. Huijbers blijft wel voor de vleesverwerker actief.

Het grootste vleesbedrijf van Europa raakte vorig jaar in opspraak na verschillende voedselschandalen. De positie van Huijbers kwam onder vuur te liggen. VION is een van de grootste vleesbedrijven in Europa en is de laatste jaren geplaagd door mislukte overnames, tegenvallende resultaten en vleesschandalen. Het bedrijf haalde vorig jaar een omzet van 7 miljard euro. Michiel Herkemij werd aangesteld om schoon schip te maken bij VION. 

Provincie:
Tag(s):