dinsdag, 4. maart 2014 - 14:48 Update: 03-07-2014 0:41

Voortvluchtige drugscrimineel aangehouden

Foto van aanhouding politie | Archief EHF
Foto: Archief EHF

De politie heeft maandag in Rotterdam een 46-jarige man aangehouden die nog een jarenlange gevangenisstraf moet uitzitten voor cocaïnesmokkel. De Nederlandse man is in het najaar van 2011 door het gerechtshof in Antwerpen veroordeeld tot een celstraf van 7 jaar voor de import van cocaïne via de Antwerpse haven.

De veroordeelde drugscrimineel is België ontvlucht voordat hij zijn straf daadwerkelijk moest uitzitten. Afgelopen maand hebben de Belgische autoriteiten aan Nederland gevraagd de executie van de straf over te nemen, nadat was gebleken dat de drugscrimineel in Rotterdam verbleef. België deed dit verzoek omdat Nederland geen onderdanen uitlevert aan andere landen voor het uitzitten van een gevangenisstraf.

De veroordeelde is gistermiddag onder gezag van het Landelijk Parket aangehouden in zijn woning. Hij wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank Rotterdam. Die zal besluiten of de drugscrimineel blijft vastzitten tot het gerechtshof Arnhem een definitief oordeel heeft geveld over de tenuitvoerlegging van de celstraf die België hem heeft opgelegd.