woensdag, 26. maart 2014 - 20:46 Update: 03-07-2014 0:39

Voorzitter amateurvoetbal KNVB stapt op

Foto van voetbalveld corner vlag | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Zeist

De voorzitter van amateurvoetbal Bernard Fransen heeft dinsdag zijn functie neergelegd. Volgens Fransen zou dit zijn vanwege een verschil van inzicht over de bestuurlijke inrichting binnen de sectie amateurvoetbal.

De algemene vergadering amateurvoetbal (AVAV) benoemde Fransen 6 juni 2009 tot voorzitter van het bestuur amateurvoetbal van de KNVB. In de afgelopen periode zette Fransen zich onder meer in voor de stimulering van het meisjes- en vrouwenvoetbal, een veiliger sportklimaat en was hij stimulans achter een eigen onderzoeksafdeling van de sectie amateurvoetbal bij de KNVB. De KNVB is Fransen zeer erkentelijk voor zijn vrijwillige inzet en toewijding de afgelopen jaren voor het Nederlandse voetbal.

'Het was een eer om de afgelopen jaren een steentje bij te kunnen dragen aan de voetbalsport', aldus Fransen. 'De organisatie is volop in beweging. Nieuwe ontwikkelingen brengen soms ook een verschil van inzicht met zich mee. Het belang van de KNVB staat voorop en daarom maak ik ruimte voor een ander, zodat de organisatie verder kan met de ingeslagen weg van bestuurlijke vernieuwing.'   
 
Vicevoorzitter Paul Verweel neemt op dit moment de taken van Bernard Fransen waar. Het ligt in de lijn der verwachting dat de Verenigingsraad zich tijdens de AVAV van 24 mei 2014 zal beraden over de vacant gekomen positie.

Categorie: