donderdag, 10. juli 2014 - 9:59 Update: 10-07-2014 12:23

Voskamp en Blijlevens geven toe spil te zijn bij Epo-transport

wielrennen, epo, drugs, TVM
Foto: Frank van den Berg
Hilversum

Oud wielerploeglijder Cees Priem zegt dat hij onterecht heeft vastgezeten voor het onderhouden van een dopingnetwerk.

Dat bevestigen ook toenmalig TVM-renners Jeroen Blijlevens en Bart Voskamp vanavond in het televisieprogrammaAndere Tijden Sport. Het beruchte dopingtransport werd destijds de ondergang van de TVM-ploeg.

Tijdens een vliegende controle op 4 maart 1998, werd door de Franse douane een vrachtwagen van TVM aangehouden met 104 ampullen epo.

Drie maanden later werd de vondst tijdens de Tour de France bekend en werd verzorger Jan Moors en ploegarts Andrej Michailov enkele weken achter de tralies gezet. Ze ontkenden iets met het transport te maken te hebben, maar het kwam in 2002 toch tot een veroordeling door de Franse justitie.

Ook Voskamp gebruikte

In 2013 gaf Blijlevens al te kennen dat hij epo heeft gebruikt tijdens de Tour. Nu geeft ook Voskamp toe te hebben gebruikt. Blijlevens: "Ik was één van die renners die daar wat ampullen gekocht had." Vervolgens heeft hij deze ampullen zelf in de TVM-vrachtwagen gelegd. Volgens de toenmalige sprinter was Priem hiervan niet op de hoogte. "Ik ben er van overtuigd dat Cees dat niet wist." In de uitzending erkent ook Voskamp dat een deel van de epo in de vrachtwagen ook voor hem was.

In de ogen van Bart Voskamp zijn Priem, Moors en Michailov onterecht veroordeeld. Na zestien jaar praat ook Cees Priem vanavond in Andere Tijden Sport openlijk over deze zaak.

Categorie:
Tag(s):