vrijdag, 17. oktober 2014 - 8:55

Vrachtwagen rijdt tankshop binnen

Vrachtwagen rijdt tankshop binnen
Foto: foto ter illustratie
Deurningen

Een vrachtwagen is donderdagavond 16 oktober de shop van een benzinestation aan de A1 binnengereden. De vrachtwagenchauffeur raakte licht gewond. De tankshop raakte zwaar beschadigd.

De politie kreeg rond 22.00 uur de melding dat een vrachtwagen, geladen met groente, de shop van een benzinestation bij parkeerplaats Lonnekermeer was binnengereden. De chauffeur, een 54-jarige man uit Berlijn, raakte licht gewond aan zijn voet. Hij kon op eigen kracht de auto verlaten. Uit een eerste onderzoek bleek dat de chauffeur met zijn vrachtauto van de snelweg raakte en vervolgens de tankshop binnenreed.

Niemand gewond
De Verkeersongevallendienst van de politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval. Bij de chauffeur werd een blaastest afgenomen. Hij bleek niet te veel te hebben gedronken. Op het moment van het incident waren twee medewerkers en enkele klanten in de tankshop aanwezig, maar niemand raakte gewond. Door de botsing raakte de tankshop zwaar beschadigd. Er was enige tijd sprake van instortingsgevaar.

Technisch onderzoek
In de loop van de nacht is de vrachtauto weggesleept voor technisch onderzoek. De tankshop is gestut. Bouwtechnisch onderzoek moet uitwijzen wat met de tankshop gaat gebeuren. Het tankstation is niet bereikbaar. De parkeerplaats wel.