vrijdag, 25. juli 2014 - 10:29 Update: 25-07-2014 11:50

Vrijdag drukste dag van het jaar voor Schiphol

Negatief reisadvies voor Libië afgegeven
Amsterdam/Schiphol

Vrijdag is voor Schiphol de drukste dag van het jaar. De luchthaven verwacht vandaag in totaal 190.000 aankomende, vertrekkende en overstappende passagiers. 'Dat zijn er ongeveer 10.000 meer dan op de drukste dag vorig jaar', aldus een woordvoerster van Schiphol vrijdag.

Ruim 16 miljoen passagiers reizen in juli, augustus en september via Amsterdam Airport Schiphol. Ook het weekend weekend zelf is het nog druk op de luchthaven.

Om alles in goede banen te leiden zet Schiphol gedurende de drukste perioden in de zomermaanden 500 man extra personeel in in de terminal. 

Reisadvies
Schiphol adviseert reizigers om goed voorbereid en op de tijd die de luchtvaartmaatschappij aangeeft, naar Schiphol te komen. Passagiers kunnen hun inchecktijd versnellen door thuis via internet in te checken en bij hun luchtvaartmaatschappij te informeren over de regels voor het meenemen van hand- en ruimbagage. 

Schiphol verbouwt, vernieuwt, verbindt
Om reizigers en luchtvaartmaatschappijen ook in de toekomst goed te kunnen blijven bedienen, verbouwt Schiphol op dit moment flink. Schiphol doet er alles aan om eventuele overlast tot een minimum te beperken. Tijdens de werkzaamheden kunnen reizigers gewoon gebruik maken van de faciliteiten op de luchthaven. 

Geen entertainment vanwege ramp MH17
Vanwege de ramp met het toestel van vlucht MH17 heeft Schiphol besloten om af te zien van entertainers die normaal gesproken in de zomermaanden de vakantiegangers welkom op Schiphol met muziek, zang en straattheater. 

Provincie:
Tag(s):