woensdag, 8. oktober 2014 - 17:26 Update: 09-10-2014 10:46

Vrouw (39) neergestoken, politie houdt verdachte aan na klopjacht

Den Haag

De politie heeft woensdagochtend na een klopjacht in Den Haag een 47-jarige verdachte aangehouden nadat een 39-jarige Haagse ernstig gewond raakte toen zij werd neergestoken op de Hoogveen/Meppelweg. Dit meldt de politie woensdag

‘De 47-jarige verdachte kon door een arrestatieteam op de Sandenburgstraat worden aangehouden. Hij wordt verdacht van poging doodslag/moord’, aldus de politie. Het slachtoffer raakte rond 08.40 uur in conflict met de verdachte, een bekend van haar, op de kruising Hoogveen/Meppelweg. Dit mondde uit in een mishandeling, waarbij de vrouw werd gestoken. De verdachte vluchtte direct weg. Een getuige belde de politie die direct een uitgebreide zoekactie startte.

Politiehelikopter
Zo startte de politie een Burgernetactie en werd er een getuigenoproep via Twitter verspreid. Ook werd de politiehelikopter ingezet om vanuit de lucht de zoekactie te ondersteunen. Al vrij snel in het onderzoek werd de identiteit van de verdachte bekend en werd duidelijk dat hij en het slachtoffer bekenden zijn van elkaar. 

Omdat de man mogelijk vuurwapengevaarlijk is, werd het arrestatieteam bijgeroepen voor assistentie. Er werden onder andere meerdere woningen geobserveerd waar de man zich mogelijk ophield. Dit leidde uiteindelijk rond 12.30 uur tot de aanhouding van de verdachte in de Sandenburgstraat.

Toestand slachtoffer
Het slachtoffer is na het steekincident met zware verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar zij direct geopereerd is. Haar toestand is zorgelijk, maar stabiel.

Provincie: