woensdag, 9. april 2014 - 13:49 Update: 03-07-2014 0:38

Vrouw (59) pleegde 90 diefstallen en vernielingen op begraafplaatsen

Foto van grafsteen kerk kerkhof | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Hof van Twente

Uit onderzoek van de politie blijkt dat de vernielingen en diefstallen op diverse begraafplaatsen in Hof van Twente, Beckum en Haaksbergen zijn gepleegd door een 59-jarige vrouw uit Hof van Twente. Dit meldt de politie woensdag.

'De vrouw is gedagvaard om te verschijnen bij de politierechter', aldus de politie.

Sinds eind 2013 werden bij de politie en gemeente diverse diefstallen en vernielingen van graven op diverse begraafplaatsen in Hof van Twente, Beckum en Haaksbergen gemeld. Na een ingesteld onderzoek is een 59-jarige vrouw, eveneens afkomstig uit Hof van Twente, als verdachte naar voren gekomen.

Zij is vrijdag 4 april voorgeleid bij de rechter-commissaris en in afwachting tot de zitting onder schorsingsvoorwaarden, waaronder het verbod om op begraafplaatsen te komen, weer in vrijheid gesteld. Hulpverlening is gestart.

90 diefstallen/vernielingen
Uit het ingestelde onderzoek is gebleken dat zij vermoedelijk in totaal 90 diefstallen/vernielingen gepleegd heeft. Uit dit onderzoek is niet gebleken dat zij ook verantwoordelijk is voor de diefstallen van bronzen beelden vanaf de begraafplaatsen. Getuigen van deze diefstallen/vernielingen kunnen zich nog melden via 0900-8844.

In de woning van de 59-jarige heeft de politie diverse goederen aangetroffen waarvan vermoed wordt dat ze van diefstal afkomstig zijn maar niet herleid kunnen worden naar de rechtmatige eigenaren.