donderdag, 8. mei 2014 - 16:45 Update: 03-07-2014 0:36

Vrouw met blinden-geleidehond aangereden

foto van blinde | fbf archief
Foto: fbf archief
Vught

De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding die donderdagochtend plaatsvond op de Maarten Trompstraat in Vught. Daarbij raakte een 49-jarige vrouw uit Vught gewond.

Tussen 11.00 en 11.30 uur stak de vrouw het zebrapad over met haar blindengeleidehond. Terwijl twee automobilisten de vrouw en de hond lieten oversteken werd het slachtoffer door vermoedelijk een scooter aangereden. Ze raakte daarbij ten val en liep verwondingen op aan haar been. De bestuurder van de scooter is doorgereden. De wachtende automobilisten zijn de slechtziende en -horende vrouw na de aanrijding te hulp geschoten. Toen bleek dat de vrouw haar weg kon vervolgen zijn ze weer vertrokken. De vrouw heeft zich later met beenletsel door een dokter laten behandelen en is inmiddels thuis. De hond bleef ongedeerd.

Signalement
Gezien de visuele beperkingen van het slachtoffer is er geen duidelijke omschrijving van het voertuig dat de vrouw heeft aangereden. De politie komt daarom graag in contact met de bestuurders van de auto's die het ongeluk zeer waarschijnlijk hebben zien gebeuren.

Provincie: