zondag, 7. december 2014 - 16:32

Vrouw ernstig gewond bij verkeersongeluk op de A2 bij Eindhoven

Vrouw ernstig gewond bij verkeersongeluk op de A2 bij Eindhoven
Foto: Archief FBF
Eindhoven

Een automobiliste raakte zondagmiddag 7 december ernstig gewond tijdens een aanrijding op de A2 in Eindhoven.

Een Bulgaarse bestuurder van een Duits voertuig werd door de politie aangehouden.

Het ongeluk gebeurde nadat een 32-jarige Bulgaarse bestuurder van een Duitse personenauto plotseling vanuit de vluchtstrook langs de snelweg de A2 opreed. Hierbij raakte hij een passerende auto die vol op de rem moest, maar gelukkig vervolgens veilig tot stilstand kwam. De auto daarachter raakte echter in de slip en botste tegen een Duits bestelbusje dat stilstond op de vluchtstrook. De auto sloeg vervolgens over de kop en kwam in de berm tot stilstand.

De bestuurster (leeftijd en woonplaats nog onbekend) kwam bekneld in de auto te zitten en werd door de brandweer bevrijd. De vrouw raakte ernstig gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. Een traumahelikopter kwam ter plaatse om assistentie te verlenen. De bestuurder van de bestelbus, een 31-jarige man uit Duisburg, en een 31-jarige medepassagier (woonplaats onbekend) raakten licht gewond aan neus en nek en werden eveneens overgebracht naar het ziekenhuis.

De bestuurder van de bestelbus kreeg een bekeuring voor het onnodig stilstaan op de vluchtstrook. De 32-jarige Bulgaar, die plotseling vanaf de vluchtstrook de snelweg opreed, is aangehouden door de politie. Hij zit vast voor verder onderzoek.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):