zaterdag, 20. september 2014 - 12:42 Update: 20-09-2014 20:19

Vrouw had geen contact meer met familie en lag negen maanden dood huis

Vrouw ligt negen maanden dood in woning
Foto: Achief MV
Rotterdam

Een 65-jarige vrouw heeft negen maanden dood in haar huis gelegen.

Het lichaam lag in een woning aan de Molecatensingel in de Rotterdamse wijk Beverwaard. De politie heeft de berichtgeving hierover van de regionale omroep RTV Rijnmond bevestigd. Haar lichaam werd in juni al ontdekt, maar het nieuws is zaterdag pas naar buiten gebracht.

De vrouw stierf een natuurlijke dood. Doordat zij geen contact had met haar kinderen en haar ouders die nog leven en ook nauwelijks met de buurtbewoners, viel het niemand op dat zijn meer leefde. Uiteindelijk waren het wel buurtgenoten die de woningbouwvereniging inlichtten dat ze de vrouw al heel lang niet meer hadden gezien. Toen agenten poolshoogte gingen nemen, vonden ze de vrouw dood in huis.

De politie heeft de zaak niet naar buiten gebracht omdat er geen sprake was van een misdrijf. Norbert Swaneveld van de gebiedscommissie IJsselmonde zegt tegen RTV Rijnmond dat de gemeente, na overleg met bewoners van de Beverwaard, ervoor heeft gekozen om de ontdekking van het lichaam stil te houden. Dit wegens eerdere ophef over de vondst van het lichaam van een vrouw in Rotterdam-West, die maar liefst tien jaar dood in huis lag.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):