maandag, 29. december 2014 - 13:21 Update: 29-12-2014 13:29

Vrouw 'praat' politie naar autokraker

Vrouw 'praat' politie naar autokraker
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Dankzij een vrouw, die in de nacht van zondag op maandag in Amsterdam een man diverse inbraakpogingen zag doen in auto’s, wist de politie de verdachte aan te houden. Dit meldt de politie maandag.

'De 28-jarige man zonder vast woon- en of verblijfplaats werd door gealarmeerde agenten met een schroevendraaier aangetroffen in een auto met een ingeslagen ruit op de Laagte Kadijk', aldus de politie. De politie kwam de man op het spoor door een alerte getuige die de man volgde tijdens meerdere inbraakpogingen. 

Omstreeks 04.12 uur belde een vrouw via 112 de meldkamer van de politie met de mededeling dat zij een man volgde die bij meerdere auto's een poging tot inbraak had gedaan. Zij hield de meldkamer tijdens het aanrijden van de politie op de hoogte van de positie van de autokraker. 

Op het moment dat de politie ter plaatse kwam zat deze man op de rechter voorstoel van een auto, waarvan het rechter portierraam was ingeslagen. Nadat de man gesommeerd was om de schroevendraaier te laten vallen is hij aangehouden. De schroevendraaier is in beslag genomen. 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):