woensdag, 24. december 2014 - 11:23 Update: 24-12-2014 12:28

Vrouw raakt gewond door aanval met zuur

Man gooit zuur in gezicht vrouw
Foto: Achief MV
Haarlem

Op dinsdagmiddag is een 39-jarige vrouw uit Heemstede gewond geraakt in haar gezicht als gevolg van een aanval met vermoedelijk zuur.

Een man en een vrouw uit Den Haag liepen eveneens letsel op toen zij de vrouw hulp verleenden.

Omstreeks 17.10 uur liep het slachtoffer naar haar auto, die geparkeerd stond in de parkeergarage aan de De Witstraat in Haarlem. Toen zijn bijna bij haar auto was, sloeg iemand die haar van achteren genaderd was, een arm om haar nek en trok haar naar achteren. Tegelijkertijd werd er een vloeistof over haar gezicht gegoten. Hierbij ging het mogelijk om zuur, want de vloeistof brandde op het gezicht van het slachtoffer. De aanvaller ging er vervolgens vandoor.

Brandwonden
Het slachtoffer rende naar de uitgang van de parkeergarage voor hulp. Die kreeg zij onder anderen van een 34-jarige vrouw en een 40-jarige man uit Den Haag. Zij liepen daardoor ook brandwonden op en konden ter plaatse worden behandeld. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling.

Onderzoek
De politie stelt een onderzoek in naar de gebruikte vloeistof. Onbekend is nog om welke stof het gaat. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de verdachte, waarbij ook een speurhond werd ingezet. Dit heeft niet geleid tot het aantreffen van de verdachte. Uit het eerste onderzoek komt naar voren dat de oorzaak van het incident mogelijk in de relationele sfeer gezocht moet worden.

Provincie:
Blik op 112: