vrijdag, 4. juli 2014 - 21:47 Update: 04-07-2014 21:55

Vrouw van dode man in tuin Winterswijk was in stoel vastgebonden

recherche, moord, onderzoek
Foto: fbf
Winterswijk

In het onderzoek naar de overval met dodelijke afloop, waarbij op woensdag 2 juli een 52-jarige Winterswijker dood is aangetroffen, is vandaag sectie verricht op het stoffelijk overschot.

De familie is van de bevindingen op de hoogte gebracht. Over de oorzaak van de dood worden naar buiten geen mededelingen gedaan.

Op vrijdag 4 juli heeft er sectie plaatsgevonden op het stoffelijk overschot van de 52-jarige Winterswijker. De man werd woensdagavond dood in de tuin van zijn woning aangetroffen. Eerder op de avond had zijn vrouw een overval gemeld, waarbij meerdere mannen haar in haar woning hadden vastgebonden.

TGO

Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) is sindsdien bezig met een uitgebreid onderzoek naar de verdachten. Van hen is bekend dat zij tegen het slachtoffer gebrekkig Engels spraken en onderling in een andere voor de vrouw onduidelijke taal.

Passantenonderzoek

Naast de onderzoeksverrichtingen van het team is er donderdagavond een passantenonderzoek gehouden. Dit gebeurde aan de Groenloseweg en in het centrum bij twee tegenover elkaar gelegen banken. Hier is mogelijk gepind met een bij de overval gestolen pinpas.

De politie heeft honderden mensen gesproken en er zijn ook flyers uitgedeeld. Er zijn veel tips bij het passantenonderzoek opgetekend en daar wordt nu een prioritering in aangebracht. Het rechercheteam probeert de mensen zo snel mogelijk te benaderen.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):