woensdag, 15. oktober 2014 - 12:10 Update: 15-10-2014 14:35

'Vrouwen negatiever over economie'

Vrouwen negatiever over economie
Foto: Archief FBF
Amsterdam

De laatste maanden staat het vertrouwen van consumenten onder druk, zo blijkt uit de ING Vraag van Vandaag van afgelopen week onder 54.800 respondenten.

Vrouwen hebben de laatste duidelijk minder vertrouwen in de economie dan  mannen, zo blijkt uit CBS-cijfers. Meer dan mannen maken ze zich zorgen over werkloosheid. Dit is niet zonder reden. Onder jonge vrouwen is de werkloosheid inmiddels 5%-punt hoger dan onder jonge mannen.

Vertrouwen consument onder druk

Na de opmars eind 2013 en begin dit jaar, staat het vertrouwen van consumenten in de economie de laatste maanden onder druk. Bijna de helft van de respondenten (47%) op de ING Vraag van Vandaag vindt dat de economie er matig tot zeer slecht voor staat. Slechts 12% van de respondenten op de Vraag van Vandaag is positief over de staat van de economie. De rest (41%) is neutraal. Per saldo is nu 35% pessimistisch over de economie. In juni was dat nog 20%.

Vrouwen somberder dan mannen

De laatste tijd loopt het consumentenvertrouwen van vrouwen en mannen uiteen, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2012 hadden vrouwen nog vrijwel net zo veel – of weinig – vertrouwen als mannen. Gedurende 2013 steeg het vertrouwen, zowel onder mannen als onder vrouwen. Het vertrouwen bij vrouwen bleef wel al iets achter bij dat van mannen. Dit jaar is het vertrouwen onder mannen verder opgelopen, maar steeg het bij vrouwen nauwelijks.

 

Categorie:
Tag(s):