woensdag, 1. januari 2014 - 13:53 Update: 03-07-2014 0:45

Vrouwenpolder in de prijzen bij Postcodeloterij

Foto van logo Postcode Loterij | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Zeeland heeft er een paar miljonairs bij.

42,9 miljoen euro
De hoofdprijs van 42,9 miljoen euro van de Postcode Loterij is gevallen in het Zeeuwse dorp Vrouwenpolder. Dit werd woensdagmiddag in een speciale tv-uitzending van ‘Koffietijd’ op RTL 4.

Vrouwenpolder telt zo’n 1.100 inwoners en iedereen die meespeelt valt in de prijzen. Alle inwoners die in het dorp wonen hebben namelijk een postcode die begint met de winnende vier postcodecijfers 4354.

De helft van de hoofdprijs, 21,45 miljoen euro, wordt verdeeld onder de deelnemers die meespelen met de volledige winnende postcode (4354 + bijbehorende 2 letters). De andere 21,45 miljoen euro gaat naar alle overige deelnemers uit Vrouwenpolder waarvan de postcode begint met de cijfers 4354. 

Grootste winnaars thuis verrast met cheque
Vanavond wordt rondom de RTL 4 Telefilm ‘Assepoester: Een Modern Sprookje’ duidelijk op welke volledige postcode de grootste prijzen vallen. Postcode Loterij-ambassadeurs Quinty Trustfull, Caroline Tensen, Gaston Starreveld en Nicolette van Dam verrassen de grootste winnaars uit Vrouwenpolder thuis met het goede nieuws en een gouden cheque.

Daarnaast wordt vanavond op RTL 4 tijdens ‘RTL Boulevard’ en in de Telefilm ‘Assepoester: Een Modern Sprookje’ onthuld op welke zes andere postcodes in Nederland Kanjerprijzen van 1 miljoen euro zijn gevallen. Degenen die in de prijzen vallen, speelden mee in de reguliere decembertrekking van de Postcode Loterij.