woensdag, 21. mei 2014 - 21:09 Update: 03-07-2014 0:36

Vuurwapen gevonden bij aanhouding leden No Surrender

Foto handboeien | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Marum

De politie hield woensdagmiddag in en bij een woning aan de Jetske Tyaartsheerd in Marum drie mannen aan op verdenking van bedreiging. Twee van de drie aangehouden mannen, een 31-jarige man uit Sneek en 32-jarige man uit Marum zijn lid van motorclub No Surrender. De derde verdachte betreft een 43-jarige man uit Marum.

De drie mannen worden ervan verdacht dat zij woensdagochtend op de Weg der Verenigde Naties in Groningen een medeweggebruiker hebben bedreigd met een vuurwapen. Het slachtoffer werd volgens eigen zeggen ingehaald door een personenauto. De man werd vervolgens zonder enige aanleiding door de bestuurder van die auto met een vuurwapen bedreigd. Het wapen werd enige tijd op het slachtoffer gericht. Het lijkt erop dat het slachtoffer volstrekt willekeurig is gekozen.

Informatie
Op grond van informatie van het slachtoffer, vooral informatie over de auto van de verdachte, werd een onderzoek ingesteld. Dit leidde naar de woning van de 32-jarige Marumer. De drie mannen werden in en bij de woning aangetroffen en aangehouden. Zij werden in een cel ingesloten.

Vuurwapen
Tijdens een huiszoeking in de betreffende woning trof de politie een scherp vuurwapen met munitie aan. Daarnaast werden drie messen en twee telefoons in beslag genomen. De drie verdachten werden aangehouden en in een cel ingesloten. Zij worden vandaag gehoord.