vrijdag, 26. december 2014 - 10:52 Update: 26-12-2014 21:36

Vuurwapen na geloste schoten bij vechtpartij in beslag genomen

Politie houdt viertal aan na schietpartij in Groningen
Foto: Archief EHF
Groningen

In Groningen heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag na een vechtpartij op de Pleiadenlaan waarbij ook werd geschoten vier Stadjers van 30, 31, 35 en 52 jaar aangehouden. Dit meldt de politie vrijdag.

´Het vuurwapen dat daarvoor werd gebruikt, werd in beslag genomen´, aldus de politie.

Surveillerende agenten kregen in de nacht van eerste op tweede kerstdag een melding dat vier mannen met elkaar in gevecht waren. Volgens de melder was daarbij geschoten en ook zou één van de mannen in het bezit zijn van een mes.

Toen de agenten arriveerden op de Pleiadenlaan troffen ze twee gewonden aan. Het duo van 30 en 35 jaar was betrokken bij vechtpartij en werd ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel. Door agenten werden een mes, twee hulzen en een pistool aangetroffen. Deze werden in beslag genomen. Beide mannen werden aangehouden.

Later die nacht werden ook de andere twee betrokkenen bij de vechtpartij aangehouden. De vier verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. De aanleiding is nog onduidelijk. Daar zal vrijdag nader onderzoek naar worden gedaan.

Provincie:
Blik op 112: