maandag, 17. februari 2014 - 16:38 Update: 03-07-2014 0:42

VVD in Den Haag wil drones inzetten

VVD in Den Haag wil drones inzetten
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

De VVD Den Haag wil dat de Haagse politie als eerste gemeente in Nederland drones boven de stad gaat inzetten. De inzet kan wanneer nodig worden gebruikt bij de opsporing van daders na het plegen van een misdrijf als een inbraak of overval. Misdadigers, jeugdbendes en ernstige overlastgevers kunnen hierdoor effectiever worden opgespoord.

Drones zullen wat de VVD betreft een aanvulling vormen op de politiehelikopter, die nu al bijna dagelijks boven Den Haag actief is. VVD-lijstrekker Boudewijn Revis: “Drones kunnen sneller worden ingezet dan een politiehelikopter. Daarnaast zijn ze veel goedkoper. Drones zijn daarmee een niet te missen kans om de politie voor weinig geld extra opsporingsmethoden te geven.”
Sneller en goedkoper
De drones moeten volgens Revis worden ingezet voor het maken van beeldopnamen van calamiteiten, misdrijven en inbraken. Door drones in te zetten, kan effectiever worden optreden en kunnen misdadigers, overvallers en inbrekers sneller worden opgespoord. Revis: “Het is goed wanneer de politie meer ogen heeft om, bijvoorbeeld in de Schilderswijk, vanuit de lucht misdaad aan te pakken. Een drone kan sneller opstijgen, bijvoorbeeld bij een van de wijkbureaus en wellicht zelfs vanuit de achterbak van een politieauto. Door de snelle inzet kan de pakkans worden vergroot.”

Bijkomend voordeel is dat een drone veel stiller is dan een politiehelikopter. De geluidsoverlast, waar veel inwoners over klagen, wordt met de inzet van drones weggenomen. Revis wil daarom dat er met de politie in Den Haag snel goede afspraken worden gemaakt over een veilig en gericht gebruik van drones. “Bij Defensie wordt al langer gewerkt en geëxperimenteerd met drones. De politie in Den Haag moet hier daarom ook snel gebruik van gaan maken,” aldus Revis.

Provincie:
Tag(s):