woensdag, 12. november 2014 - 21:20 Update: 12-11-2014 22:49

Wat is een bank?

Wat is een bank?
Foto: ING
Amsterdam

Stel je voor dat je €5.000 hebt die je komend jaar niet hoeft te gebruiken. Dan wil je dat graag op een spaarrekening zetten en er natuurlijk rente over ontvangen.

 Kun je het bedrag voor langere tijd missen en wil je liever beleggen met kans op een hoger rendement?  Of je wilt als starter een huis kopen en daar heb je €250.000 voor nodig. Er zijn maar weinig mensen die zo’n bedrag beschikbaar hebben of het aan je willen of kunnen lenen. Gelukkig zijn er  banken die je bij deze vraagstukken verder kunnen helpen.  

De algemene dienstverlening is natuurlijk bekend. Je kunt jouw geld op een bankrekening zetten. Jij kunt hier zelf geld bij storten of juist opnemen. Al het geld wat jij niet nodig hebt zet je dan op een spaar- of beleggingsrekening. Of als je juist meer geld nodig hebt dan op jouw bankrekening staat, dan kun je dat bedrag wellicht bij de bank lenen. Bijvoorbeeld door middel van een Hypotheek of een persoonlijke lening.  Maar wat gebeurt er nadat je het geld op een spaarrekening hebt gezet of als je het geld van de bank geleend hebt? 

In het volgende filmpje legt de ING heel duidelijk uit hoe een bank werkt. 

 

 
Categorie:
Provincie:
Tag(s):