woensdag, 20. augustus 2014 - 11:12

Weer verdachte (16) aangehouden voor vernielen camera tijdens demonstratie

Weer verdachte (16) aangehouden voor vernielen camera tijdens demonstratie
Foto: Archief EHF
Den Haag

De politie hield woensdagochtend 20 augustus in Den Haag een 16-jarige Hagenaar aan die verdacht wordt van het plegen van openlijk geweld én het vernielen van een camera van een 57-jarige journalist.

De vernieling en het plegen van openlijk geweld vond plaats tijdens de demonstratie van zondag 10 augustus op de Hoefkade.

Het slachtoffer, een cameraman van Novum Nieuws, was de bewuste zondag opnames aan het maken van de demonstratie, toen iemand zijn camera vernielde en enkele personen hem belaagden.

Onderzoek

De politie startte naar aanleiding van de demonstratie een onderzoek met als doel verdachten te identificeren. Ook dit incident werd in het onderzoek meegenomen. Dit resulteerde eerder al in de aanhouding van een 29-jarige Hagenaar. Deze verdachte, die op vrijdag 15 augustus werd aangehouden, zat op het moment van zijn aanhouding in een voorwaardelijke invrijheidsstelling. Omdat de verdachte in zijn proeftijd is aangehouden voor een nieuw strafbaar feit, besloot de officier van justitie om de rechter-commissaris te vragen deze voorwaardelijke invrijheidsstelling te herroepen. De rechter-commissaris heeft de invrijheidsstelling vervolgens geschorst. Dit betekent dat de verdachte in elk geval tot de behandeling van de strafzaak terug naar de gevangenis moet.

De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen naar aanleiding van het lopende rechercheonderzoek niet uit.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):