dinsdag, 25. maart 2014 - 11:34 Update: 03-07-2014 0:39

Wegen Den Haag - Schiphol eerder afgezet

foto van A4 snelweg | fbf
Foto: fbf

Vanaf 12.00 uur start Rijkswaterstaat met het afzetten van de route voor het vervoer van de wereldleiders van Den Haag terug naar Schiphol.

Er worden op de A5, A4, A44 en N44 opnieuw barriers geplaatst en rijstroken, op- en afritten en kruisingen afgesloten. In de nacht van dinsdag op woensdag wordt de afzetting weer weggehaald en de wegen worden naar verwachting om 5.00 uur ’s ochtends weer vrijgegeven.

Rijkswaterstaat begint een uur eerder dan aangekondigd met het afzetten van de route, zodat deze tijdig beschikbaar is voor het vervoer van de wereldleiders. Dat leidt waarschijnlijk niet tot extra overlast. De afgezette route is exact dezelfde als maandag. De delegaties rijden dinsdag tegen de rijrichting in terug naar de luchthaven.

De verwachting is dat de wereldleiders na afloop van de NSS in een kort tijdsbestek over de afgezette route naar Schiphol worden vervoerd. Dit betekent dat veel maatregelen, zoals het afsluiten van een derde rijstrook op de A4 en afsluitingen voor kruisend verkeer, tegelijkertijd van kracht zijn. Ook voor de rest van de dag blijft het dringende advies goed voorbereid op weg te gaan en actuele verkeersinformatie in de gaten te houden.

Er zijn vanaf 12.00 uur (gedeeltelijke) wegafsluitingen op:

de A5 tussen de knooppunten Raasdorp en De Hoek in beide richtingen
de A4 tussen de knooppunten Badhoevedorp en Burgerveen in de richting van Den Haag (minder rijstroken)
A44 tussen knooppunt Burgerveen en Wassenaar in de richting van Den Haag
N44 tussen Wassenaar en de N14 in de richting van Den Haag

Na de rustige maandag lijken grote verkeersproblemen ook dinsdag uit te blijven. Weggebruikers hebben zich voor de start van de NSS goed voorbereid door de site vanAnaarBeter.nl te raadplegen en hebben daarop hun reis aangepast. 

Provincie:
Tag(s):