woensdag, 1. oktober 2014 - 11:19 Update: 01-10-2014 20:28

Weggelopen tbs'er De Rooyse Wissel aangehouden

Tbs'er brengt kapotte televisie naar de BCC en gaat ervandoor
Foto: Archief EHF
Oostrum

De tbs-patiënt van de kliniek De Rooyse Wissel in Oostrum die donderdag tijdens zijn begeleid proefverlof de benen nam, is dinsdagavond aangehouden. Dit heeft een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) woensdag laten weten.

De man werd dinsdagavond om 23.00 uur in een open veld op de grens van de bebouwde kom aangehouden, zo melden verschillende media woensdag. Hij was vorige week donderdag met zijn begeleider naar de BCC gegaan om daar zijn televisie ter reparatie aan te bieden. Terwijl de begeleider nog aan de balie stond te praten, is de man naar buiten gelopen. Dit heeft de broer van de tbs-patiënt aan Omroep Brabant laten weten.

Na zijn vlucht nam de tbs'er contact op met zijn broer. Tegen Omroep Brabant: 'Ik heb hem een paar dagen in huis genomen, maar toen de politie aan de deur stond heb ik hem uit huis gezet. Wel heb ik hem een slaapzak en wat spullen gegeven. Ook gaf ik hem het advies zich koest te houden en zich te verstoppen.' De broer had zich erover verbaasd dat zijn familielid op proefverlof mocht, omdat deze in een conflict zat, dat ging over een overplaatsing naar Exodus in Heerlen.

Het Openbaar Ministerie wilde niet zeggen waarom de tbs-patiënt vastzat, maar volgens een woordvoerder van het OM is de man 'niet helemaal ongevaarlijk'. De kliniek De Rooyse Wissel haalde al eerder het nieuws, onder meer nadat een andere tbs'er twee weken zoek was nadat hij niet van verlof was teruggekeerd.

Provincie:
Tag(s):