donderdag, 3. april 2014 - 16:24 Update: 03-07-2014 0:38

Werkstraf voor fataal ongeval busbaan Leidsche Rijn

Archief EHF
Foto: Archief EHF / foto ter illustratie
Utrecht

Een 52-jarige vrouw uit IJsselstein die in juni vorig jaar de 16-jarige Jim van Beek aanreed op de busbaan Parkwijk in Leidsche Rijn is verantwoordelijk voor het fatale ongeval. Dit zegt het Openbaar Ministerie.

Volgens de officier van justitie is na uitgebreid onderzoek duidelijk geworden dat de vrouw al langere tijd op de busbaan reed, in ieder geval eenmaal de mogelijkheid had om de busbaan te verlaten en haar snelheid niet heeft aangepast aan de naderende kruising. De officier achtte dood door schuld bewezen en eiste vandaag voor de rechtbank in Utrecht 180 uur werkstraf tegen de vrouw. Ook wil zij dat de vrouw gedurende 18 maanden geen auto rijdt.

De officier onderstreepte in haar requisitoir het veiligheidsbelang van het naleven van verkeersregels. "Je neemt nu eenmaal nooit alleen deel aan het verkeer. Verkeersdeelnemers zoals het slachtoffer moeten erop kunnen vertrouwen dat andere verkeersdeelnemers zich ook aan de regels houden. Niet goed opletten kan verschrikkelijke gevolgen hebben, zoals in deze zaak, waarin een jongen, die alles in huis had om iets van zijn leven te maken, daar nooit meer de kans voor zal krijgen", aldus de officier.