woensdag, 17. september 2014 - 14:40 Update: 17-09-2014 18:50

Wie zit er achter 30 miljoen dollar tipgeld MH17. OM: Wees voorzichtig

Onbekende looft beloning uit van 30 miljoen dollar gouden tip MH17
Foto: YouTube

Het Duitse bedrijfsrecherchebureau Wifka zegt 30 miljoen dollar klaar te hebben liggen voor tips die leiden tot het oplossen wie er verantwoordelijk is voor het neerschieten van vlucht MH17 op 17 juli 2014.

Het bedrag, dat omgerekend ruim 23 miljoen euro bedraagt, is volgens een onbekende opdrachtgever ter beschikking gesteld om de verantwoordelijke(n), voor het neerhalen van de Boeing 777 van Malaysian Airlines waarbij alle 298 inzittenden omkwamen, te achterhalen. 

Het bureau wil antwoord op de volgende vragen:
- Wie heeft het vliegtuig van vlucht MH17 op 17 juli neergeschoten?
- Wie heeft het bevel tot afvuren gegeven?
- Wie dekt het feit? Ook als het zou gaan om een politieke of economische achtergrond of een per ongeluk militair afvuren. 
- Wie kan informatie geven over de omstandigheden die hebben geleid tot het afvuren? 
- Wie waren er direct betrokken bij het afvuren? 
- Wat is er gebeurd met de mensen die betrokken waren bij het afvuren?
- Wat is er met de lanceerinstallatie gebeurd? 
- Wie kan de personen benoemen die het afvuren hebben goedgekeurd?

Voor bovenstaande informatie de leidt tot het aanwijzen van de verantwoordelijke(n) achter deze misdaad is een beloning van 30 miljoen dollar beschikbaar gesteld. De 30 miljoen dollar zijn veilig bij een bank in Zwitserland (Zürich) opgeslagen. Het geld wordt betaald in Zürich of op een andere gewenste neutrale locatie. Een nieuwe identiteit voor de tipgever is toegezegd door de onbekende opdrachtgever. 

Het Openbaar Ministerie raadt mensen af om waardevolle informatie omtrent eventuele daders van de aanslag op vlucht MH17 te deponeren bij „een onbekend bureau, waarvan niet vaststaat wie erachter zit.

 

Lees alles over: