zaterdag, 12. april 2014 - 10:50 Update: 03-07-2014 0:38

Wild-West taferelen bij achtervolging in Vlissingen

Wild-West taferelen bij achtervolging in Vlissingen
Foto: Archief FBF.nl
Vlissingen

De controle van twee inzittenden van een auto resulteerde afgelopen nacht in een wilde achtervolging door de straten in het centrum van Vlissingen. Eén persoon kon worden aangehouden.

Rond 00.30 uur zagen agenten een auto rijden over de Spuistraat in Vlissingen. Omdat een van de koplampen niet werkte, werd de auto aan de kant gezet. Toen de personalia van de bestuurder werden nagetrokken, bleek dat deze bekend stond als verdachte in drugsdelicten. Ook nu rees het vermoedde dat de bestuurder (18) mogelijk drugs bij zich had en daarom werd door de agent gevraagd in een tasje van de jongeman te mogen kijken. De verdachte gaf dit tasje aan de agent, maar gaf vervolgens vol gas en ging er vandoor.

Springen
Op de hielen gezeten door politie, volgde een achtervolging door de centrumstraten van Vlissingen. Enkele keren moesten voorbijgangers voor de auto van de verdachte opzij springen. Uiteindelijk reed hij zich in een doodlopende straat vast, waarna beide inzittenden er te voet vandoor gingen. Omdat inmiddels meerdere agenten zich in de omgeving ophielden, kon de 18 jarige verdachte echter al snel worden aangehouden. Zijn passagier wist te ontkomen. In het tasje van de verdachte werden inderdaad verschillende harddrugs aangetroffen. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd vanwege zijn roekeloze rijstijl, waarbij hij verschillende omstanders in gevaar had gebracht.

Provincie: