woensdag, 1. oktober 2014 - 11:10 Update: 01-10-2014 11:12

Wilde achtervolging carjackers eindigt op de Dam

foto van achtervolging politie | fbf
Foto: fbf
Amsterdam

Amsterdam - In de nacht van dinsdag 30 september op woensdag 1 oktober hield de politie na een achtervolging twee personen aan op verdenking van carjacking.

Rond 19.40 uur kreeg de politie de melding dat een 43-jarige vrouw op de Keizersgracht onder bedreiging van een wapen beroofd was van haar auto. Op het moment dat de auto wegreed, stapte snel nog een tweede persoon in. Meerdere politie-eenheden zochten in de omgeving naar het voertuig, maar deze werd niet gevonden.

ANPR
De politie zette het kenteken in de ANPR (Automatic Number Plate Recognition). Rond 00.25 uur kwam er een hit en zagen agenten de auto rijden. Zij zetten direct de achtervolging in.

Aanrijding
Tijdens de achtervolging door het centrum van Amsterdam haalde de bestuurder van de gestolen auto gevaarlijke capriolen uit. Hij reed onder andere met hoge snelheid tegen het verkeer in. Op het Rembrandtplein moesten meerdere voetgangers voor de auto aan de kant springen. Op de Damstraat reed de man een fietsster aan. Uiteindelijk reden de agenten de auto klem op de Dam.

Aanhouding
De twee inzittenden van de auto, een 31-jarige man en een 38-jarige vrouw uit Amsterdam, zijn aangehouden. Zij zitten beiden nog vast.

Provincie:
Blik op 112: