woensdag, 8. januari 2014 - 13:21 Update: 03-07-2014 0:45

Willem Bijleveld van Scheepvaartmuseum naar Openluchtmuseum

Foto van Scheepvaartmuseum A'dam | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam is op zoek naar een nieuwe directeur. Dit meldt het museum woensdag.

Willem Bijleveld, momenteel algemeen directeur van het museum, wordt per 1 mei 2014 de nieuwe directeur van het Openluchtmuseum in Arnhem. Hij zal daarom per 1 april zijn functie bij Het Scheepvaartmuseum neerleggen.
De Ondernemingsraad van het Openluchtmuseum moet formeel nog adviseren over de aanstelling. 

Stef Kranendijk, voorzitter van de Raad van Toezicht van Het Scheepvaartmuseum, zegt: “Willem Bijleveld heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op het vernieuwde Scheepvaartmuseum. Wij bedanken hem voor zijn enorme betrokkenheid en inzet. Hij implementeerde succesvol een nieuwe visie voor een historisch museum, waarbij verhalen vertellen en beleven voorop staan. Sinds de heropening in oktober 2011 bezochten al meer dan 900.000 mensen het museum. Wij wensen Willem veel succes met deze nieuwe uitdaging.” 

Willem Bijleveld: “Het gaat me aan het hart Het Scheepvaartmuseum te verlaten. Het nieuwe museum slaat zichtbaar aan bij een breed publiek en ik heb het heel bijzonder gevonden om hier leiding aan te geven. Ik laat een ondernemend museum achter, dat een mooie toekomst tegemoet gaat.”