maandag, 6. oktober 2014 - 10:53

Willem van Hanegem gelooft in Oranje

Foto van Willem van Hanegem | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rotterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Willem van Hanegem gelooft dat Guus Hiddink het Nederlands elftal weer op de rit krijgt. Arjen Robben werd tegen Italië en Tsjechië met node gemist, maar de sterspeler van Bayern München is terug. "Dat scheelt alles, vraag het aan Louis."

"Guus weet dat ook en die zegt dat ook gewoon. Die maakt er geen Chinese wiskunde van, die zegt gewoon hoe het is", aldus De Kromme in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad.

Van Hanegem ergert zich aan de manier waarop Hiddink de laatste tijd is bejegend. "Al die journalisten die zich een WK lang hebben laten imponeren door Louis van Gaal, die zelfs niet meer zagen dat Louis ondanks zijn tot op de millimeter uitgevoerde voorbereidingen ook flinke mazzel nodig had op het WK. Die mannen nemen nu een houding aan of Hiddink iets uit te leggen heeft."

Tot slot voorziet Van Hanegem de keuzeheer van advies. "Ik zou alleen wel een andere bril nemen als ik de bondscoach was. Hij lijkt met dit montuur wel 77 terwijl hij toch echt nog maar 67 is. Een ander brilletje doet misschien wonderen op de persconferenties waar ze hem de maat nemen."

Categorie:
Tag(s):