woensdag, 5. november 2014 - 17:49 Update: 05-11-2014 17:58

Woensdag opnieuw stoffelijke resten op rampplek MH17 gevonden

Woensdag opnieuw stoffelijke resten op rampplek MH17 gevonden
Foto: YouTube
Donetsk

Woensdag hebben leden van de Nederlandse repatriëringsmissie voor de slachtoffers van vlucht MH17 opnieuw onder leiding van de lokale rampenbestrijdingsdienst SES en de OVSE stoffelijke resten geborgen op de rampplek in Oost-Oekraïne. 'De vondsten zijn meegenomen en worden door de experts naar Charkov gebracht', meldt het ministerie van Veiligheid en Justitie woensdagavond.

In Charkov voeren experts een eerste forensische check uit op de stoffelijke resten. Alle stoffelijke resten worden zaterdag naar Nederland overgebracht. Bij de repatriëring wordt hetzelfde ceremonieel in acht genomen als bij de vorige repatriëringen.

De veiligheidsomstandigheden in het gebied blijven fragiel. Terugkeer van de gehele missie naar de rampplek is dan ook niet aan de orde. De leden van de missie zijn inmiddels weer vertrokken van de rampplek. De missie blijft alles in het werk stellen om terug te keren naar de rampplek. De veiligheidssituatie verandert voortdurend en per dag wordt gekeken wat mogelijk is.

Borden 'burned sites'

Er zijn vandaag ook borden op de zogenaamde ‘burned sites’ geplaatst om deze locatie te markeren. Het gaat om een oppervlakte van enkele honderden vierkante meters. Het is een voorzorgsmaatregel zodat het crashgebied ook tijdens de winter duidelijk is gemarkeerd.

Lees alles over:
Tag(s):