vrijdag, 13. juni 2014 - 17:18 Update: 03-07-2014 0:34

Van Woerkom krijgt van ANWB gouden handdruk van ruim 3 ton

Foto van Guido van Woerkom | ANWB
Foto: anwb
Den Haag

Ton Heerts, voorzitter van de FNV, vindt dat Guido van Woerkom zijn gouden handdruk van 3 ton moet terugbetalen aan de ANWB.

'Anders kan hij geen Nationale ombudsman worden. Weigert Van Woerkom dat, dan moet de Tweede Kamer zijn benoeming heroverwegen', zegt Heerts vrijdag tegenover het ANP.

Heerts vindt het niet kunnen dat Van Woerkom, terwijl hij van baan naar baan gaat, ook nog een vertrekpremie ontvangt. 'Nergens voor nodig', zegt Heerts, 'een onbegrijpelijke actie in het licht van de vernieuwde ontslagbescherming'.

Guido van Woerkom ontvangt voor zijn vertrek bij de ANWB een gouden handdruk van ruim 3 ton. Dit meldde de Volkskrant vrijdag op basis van de jaarcijfers van de ANWB.

Van Woerkom werd vorige week donderdag benoemd tot de nieuwe Nationale Ombudsman. Normaliter krijgen bestuurders alleen bij een gedwongen vertrek een gouden handdruk maar omdat Van Woerkom zelf in januari zijn vertrek bij de ANWB aankondigde werd er vanuit gegaan dat hij vrijwillig was opgestapt maar dit blijkt nu toch anders.

Volgens een woordvoerder van de ANWB is er ‘in goed overleg met de commissarissen tot het vertrek van Van Woerkom besloten’. De vertrekpremie voor van Woerkom zou enkele jaren geleden al zijn vastgesteld.

Provincie: