donderdag, 27. maart 2014 - 16:54 Update: 03-07-2014 0:39

Woning in Lageland door NAM ontruimd vanwege instortingsgevaar

Foto van scheur in muur | MV
Foto: MV
Lageland

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft donderdag de bewoonster van een woning aan de Hamweg in Lageland tijdelijk andere woonruimte aangeboden. Volgens woordvoerder Chiel Seinen was de veiligheid van de vrouw in het geding.

Aan de woning waren vorig jaar al noodmaatregelen getroffen om instortingsgevaar te voorkomen, maar Seinen zegt dat dat veiligheid van de vrouw bij een volgende beving niet gegarandeerd kan worden. 'De schade aan de woning is een combinatie van factoren. Er is ook duidelijk schade aan de woning ontstaan door de bevingen ten gevolgen van de gaswinning. Wij als NAM nemen onze verantwoordelijkheid en hebben de vrouw in overleg andere woonruimte aangeboden.'

Onderzoek door bouwkundig experts zal moeten uitwijzen of de schade aan de woning hersteld kan worden door geheel of gedeeltelijke sloop. Hierna zal bekeken worden wat de verantwoordelijkheid is van de NAM en die van de huiseigenaar.

Het is tot nu toe de vierde keer dat de NAM vervangende woonruimte voor bewoners zoekt. Daarnaast heeft men de eigenaar van een monumentale boerderij in Onderdendam uitgekocht omdat herstel van de woning te kostbaar is.

De NAM heeft ook twee woningen in de vrije verkoop gekocht die dienst gaan doen als testwoning. Hier kunnen gedupeerden bouwkundigemaatregelen zien die mogelijk aan hun woning moeten gebeuren. 

 

Provincie: