dinsdag, 2. december 2014 - 14:57

Wraking rechters in zaak Nicole van den Hurk

Wraking rechters in zaak Nicole van den Hurk
Foto: Archief FBF.nl

De rechtbank Oost-Brabant behandelde vandaag pro forma de zaak over de verdwijning en dood van de vijftienjarig Nicole van den Hurk in 1995. De verdediging had de rechtbank tijdens de vorige pro forma-zitting gevraagd om bepaalde stukken aan het dossier van de verdachte toe te voegen.

De rechtbank stemde vandaag in met het toevoegen van sommige stukken, waaronder informatie over een persoon die eerder als verdachte in beeld was en tegen wie de vervolging niet is doorgezet. Ook getuigenverklaringen over auto’s die gezien zijn op plaatsen die in verband kunnen worden gebracht met de zaak mogen van de rechtbank worden toegevoegd. De rechtbank wees de overige verzoeken af. Daarop besloot de advocaat van de verdachte alle leden van de rechtbank te wraken. ,

Dit betekent dat een wrakingskamer met drie rechters het wrakingsverzoek gaat beoordelen. Wanneer de wrakingszitting plaats heeft, is nog niet bekend. Pas na de uitspraak van de wrakingskamer wordt duidelijk wanneer de rechtszaak kan worden voortgezet.