zaterdag, 2. augustus 2014 - 15:08 Update: 02-08-2014 16:39

Youp weg bij NRC na overname door TMG

Foto Youp van 't Hek | Facebook
Foto: Facebook
Amsterdam

Youp van het Hek stopt met het schrijven van zijn column voor het NRC wanneer de Telegraaf deze krant gaat overnemen. Dit schrijft de cabaretier zaterdag in zijn column van het NRC.

'Er schijnt al een bod te zijn uitgebracht. Een bod dat weliswaar is geweigerd, maar dat hoort bij het spel. Nog een paar miljoen erbij en dan zijn ze eruit. Dan is NRC Handelsblad in handen van de chocoladeletterkrant van wakker Nederland', schrijft Youp.

'Natuurlijk zal mijn hoofdredacteur mij dan uitleggen dat het niet meer dan een administratieve kwestie is, dat de journalistieke onafhankelijkheid volkomen gewaarborgd blijft en dat ik uiteraard mag blijven schrijven wat ik wil. En ik zal hem dan uitleggen dat ik dan indirect een collega ben van de gluiperige roddelkont Evert Santegoeds & consorten en dat ik in mijn leven een paar grenzen heb gesteld. Dit is er een van', stelt Youp. 

Youp besluit zijn betoog door te schrijven dat hij 'zonder rancune en met opgeheven hoofd' de krant dan zal verlaten. 'Ik wens deze mooie krant dan een schitterende toekomst, maar dat gebeurt wel zonder mij', aldus Youp.

Categorie:
Tag(s):