woensdag, 25. juni 2014 - 19:41 Update: 03-07-2014 0:34

Zakenman Ton Kuijf mogelijk met bijl omgebracht

Foto van Ton Kuijf
Ermelo

Zakenman Ton Kuijf uit Amersfoort is vermoedelijk met een bijl om het leven gebracht. Volgens De Telegraaf zou Kuijf na een etentje met bekenden zijn meegelokt naar een chalet in Ermelo door twee dames. Hier werd hij om het leven gebracht.

Tijdens een pro forma-zitting bleek de 28-jarige Janet S. uit Kampen gezien als hoofdverdachte. De vrouw zou al eerder een man in de val gelokt hebben, die hierna net als Kuijf om het leven werd gebracht. S. werd in 2006 veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar. Ook bij dit delict had zij hulp van de 29-jarige Joyce N.

De advocaat van de 30-jarige Youri B.. die net als de twee dames verdachte is in deze zaak, zegt dat er seks is geweest en hiervan filmbeelden zijn gemaakt. De vrouwen wilde Kuijf hiermee mogelijk afpersen. Om nog onbekende reden werd Kuijf om het leven gebracht en om de sporen uit te wissen, werd het chalet in brand gestoken.

Op vrijdagavond 14 maart was er brand in een chalet in Ermelo. Tijdens bluswerkzaamheden werd het levenloze lichaam van Ton Kuijf gevonden. Zijn auto was enige dagen weg, maar werd terug gevonden in Antwerpen. 

Provincie: