vrijdag, 26. december 2014 - 12:29 Update: 26-12-2014 20:13

Zaterdag mogelijk lege geldautomaten vanwege actie's Brink's-personeel

Acties bij Brink's, zaterdag geldautomaten niet bijgevuld
Foto: Archief EHF
Houten

Zaterdag gaat het personeel van Brink’s Nederland actievoeren en zullen de geldautomaten niet worden bijgevuld. Aanleiding voor de acties is dat het door de vakbonden gestelde ultimatum woensdag om 17.00 uur afliep.

De bonden eisen een goed sociaal plan dat de mensen die werkloos raken schadeloos stelt én ervoor zorgt dat zoveel mogelijk werknemers hun werk behouden. Dit kan door werknemers binnen Brink’s te herplaatsen óf bij Geld Service Nederland (GSN) óf ze via een mobiliteitscentrum buiten de sector aan een baan te helpen. De bonden willen dat het sociaal plan 4 jaar geldt: tot eind 2018. “Juist omdat de toekomst zo onzeker is, willen we ook voor de achterblijvers die nog wel werk hebben meer zekerheid bieden.” 

Geen acties voor Kerst 

Nadat donderdagavond de onderhandelingen over een sociaal plan stukliepen, werden de bonden door Brink’s en De Nederlandsche Bank (DNB) gedagvaard met als eis dat er géén acties plaatsvinden in de dagen vóór Kerst. De bonden hebben daarop besloten om voor de Kerstdagen geen actie te gaan voeren. 

"We willen een goed sociaal plan. Maatschappelijke ontwrichting is niet ons doel. Als de geldautomaten leegraken, komt er extra druk op het elektronisch betalingsverkeer met als risico dat dit stil komt te vallen. Dat willen we iedereen die nog Kerstinkopen moet doen, maar vooral de mensen die in deze periode hun salaris, WW, of uitkering ontvangen niet aandoen.” 

Provincie: