zondag, 29. juni 2014 - 9:06 Update: 19-09-2018 20:50

Zeer grote brand bedrijventerrein verwoest hoogspanningskabels

Foto van brandweerman | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Veenendaal

In de nacht van zaterdag op zondag zijn bij een grote brand op een bedrijventerrein in Veenendaal twee hoogspanningskabels die over het bedrijventerrein lopen, geknapt.

Daarbij raakte niemand gewond. Dit meldt RTV Utrecht zondag. De brand brak rond 00.30 uur uit bij een stapel pallets die lagen opgeslagen tussen een vleesgroothandel en een verpakkingsbedrijf aan de Bobinestraat. Het vuur sloeg al snel over naar de twee panden. Verderop in de straat is een vuurwerkgroothandel gevestigd, maar dat bedrijf liep geen gevaar. Doordat de brandweer de elektriciteitsvoorziening wist om te leiden, kwam Veenendaal niet zonder stroom te zitten.

Omdat in het verpakkingsbedrijf inkt en andere chemische stoffen liggen opgeslagen en het vleesbedrijf grote koelinstallaties (koelmiddelen) heeft, rukte de brandweer met veel bluswagens uit. De brandweer moest de panden in om de gevaarlijke stoffen voor de brand te behoeden.

Veiligheidsregio Utrecht liet rond 02.30 uur weten dat het grootste gevaar geweken was. Er werden gevelplaten van de panden gehaald om te controleren of de brand echt uit was. Hoe  groot de schade aan de panden is, is nog niet duidelijk. Ook de oorzaak van de brand in nog niet bekend. Vanwege het feit dat de brand op twee verschillende plekken uitbrak, doet de politie onderzoek naar de oorzaak van de brand. Daarbij wordt brandstichting niet uitgesloten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: