woensdag, 8. januari 2014 - 14:12 Update: 03-07-2014 0:45

Zelf virtueel achter spreekgestoelte 2e Kamer staan

Foto van Tweede Kamer | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

Het is vanaf nu ook mogelijk om de Tweede Kamer virtueel te bezoeken. Dit meldt de Tweede Kamer woensdag.

‘Men kan nu ook via Google Streetview een digitale wandeling maken door de belangrijkste plekken van het Kamergebouw’, aldus de Tweede kamer.

Spreekgestoelte
Het is nu zelfs mogelijk om in de plenaire zaal, de grote zaal waar de debatten en vergaderingen plaatsvinden tussen de politici, virtueel rond te lopen en zelf achter het spreekgestoelte te gaan staan. Ook de Handelingenkamer, de centrale hal, de Statenpassage en de Enquêtezaal zijn te bekijken. Verder is de Stadhouderskamer te zien, de plek waar de kabinetsformatie in 2012 plaatsvond.

Verschillende verdiepingen 
Het Tweede Kamergebouw is een verzameling van veel verschillende gebouwen en ruimtes, met vaak een eeuwenoude geschiedenis. Navigeren tussen de zalen op de begane grond en de zalen op de eerste verdieping is mogelijk door te klikken op de 1 of de 0 onder de windroos.

De opnames zijn gemaakt in augustus 2013, tijdens het zomerreces. Google filmde de verschillende ruimtes in het Tweede Kamergebouw met een manshoge camera.

Echt bezoekje brengen
Zelf een echt bezoek aan de Kamer brengen blijft ook tot de mogelijkheid behoren. Men kan dan vanaf de publiekstribune een vergadering bijwonen of een rondleiding volgen.