maandag, 29. december 2014 - 12:32 Update: 29-12-2014 12:36

Zes aanhoudingen voor brandstichting. Politie bekogeld met vuurwerk en stenen.

Zes aanhoudingen voor brandstichting. Politie bekogeld met vuurwerk en stenen.
Foto: Bon
Hoogkerk

De politie heeft zondagavond op het Nijverheidsplein zes inwoners van Hoogkerk van 14, 15, 22, 28, 29 en 39 jaar aangehouden.

Op het Nijverheidsplein werd tot twee keer toe brand gesticht. De brandweer moest er aan te pas komen om de vuren te blussen. De politie greep vervolgens in en agenten hielden de zes mannen aan. De overige aanwezigen op het plein werden verdreven.

Zondag aan het einde van de middag constateerden twee agenten dat op het Nijverheidsplein brand was gesticht. Diverse jongeren brachten allerlei spullen naar het vuur. Een dag eerder was op deze locatie ook al brand gesticht. Toen de jongeren de twee agenten zagen, werden die bekogeld met vuurwerk en stenen. Een buurtbewoner sprak de jongeren aan, die daarop stopten met het bekogelen.

Aan de aanwezigen rondom het vuur werd uitgelegd dat dit niet de bedoeling kon zijn en dat de brandweer het vuur ging blussen. Later die avond bleek wederom brand op het Nijverheidsplein te zijn. Meerdere agenten gingen naar het plein en hielden daar zes mannen aan. De overige aanwezigen werden verdreven. De brandweer kwam wederom naar Hoogkerk om het vuur te blussen. De zes verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Provincie:
Blik op 112: