donderdag, 3. juli 2014 - 18:41 Update: 03-07-2014 20:41

Zes jaar cel en tbs voor zedenverdachte Frank R.

rechter rechtbank
Foto: Archief EHF
Assen

De zedenverdachte Frank R. uit Cuijk is door de rechtbank veroordeelt tot tot een gevangenisstraf van 6 jaren.
Daarnaast legt de rechtbank aan verdachte de maatregel van terbeschikkingstelling met dwangverpleging op.

Uit de rapporten van de deskundigen komt naar voren dat de bij verdachte geconstateerde problematiek een tbs noodzakelijk maakt. Een tbs met voorwaarden is, gelet op de duur van de opgelegde gevangenisstraf, wettelijk niet mogelijk. De vorderingen van de slachtoffers om schade vergoed te krijgen zijn geheel of gedeeltelijk door de rechtbank toegewezen.

De opgelegde gevangenisstraf is een lagere straf dan de 10 jaar die door de officier van justitie is gevorderd. Dit komt omdat de rechtbank in tegenstelling tot de officier geen rekening houdt met mogelijke strafbare feiten die niet op de dagvaarding zijn vermeld en verder dat uit de rapporten van de gedragsdeskundigen blijkt dat de strafbare feiten hem maar gedeeltelijk vallen toe te rekenen.
 
De rechtbank acht bewezen dat verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan een aanzienlijk aantal strafbare feiten. Hij heeft seksueel misbruik gemaakt van jonge meisjes met wie hij via internet in contact kwam. In een aantal gevallen waren die meisjes nog maar 12 en 13 jaar oud. Door te zeuren en aan te dringen, waarbij hij ook manipuleerde door boos te worden en in een enkel geval door bedreigingen te uiten, wist hij de meisjes zo ver te krijgen dat zij, soms zeer vergaande, seksuele handelingen voor de webcam gingen verrichten. In ongeveer de helft van de gevallen kwam het tot daadwerkelijk contact, waarbij het meestal kwam tot vergaande seksuele handelingen tussen het meisje en de verdachte. In één geval was er sprake van verkrachting van een zeer jong meisje. Ook heeft hij beelden van de webcamseks opgeslagen en met zijn camera filmopnames gemaakt van de seks die hij daadwerkelijk met een aantal meisjes heeft gehad.
 

Provincie: