zondag, 14. september 2014 - 16:30 Update: 14-09-2014 19:49

Zes op de tien Air France piloten leggen maandag werk neer

Air France krijgt te maken met grootste pilotenstaking sinds 1998
Foto: Air France

Naar verwachting zullen komende maandag 60% van de piloten van Air France het werk neerleggen en gaan staken. Dit meldt Air France zondag.

Het gaat om de grootste staking sinds 1998. Air France zegt van plan te zijn om er voor te zorgen dat 40% van de vluchten die gepland staan voor maandag doorgang te laten vinden. Daarom heeft Air France zondag 7000 werknemers gemobiliseerd. Toch adviseert de vliegtuigmaatschappij  haar klanten, die vluchten tussen 15 september en 22 september hebben geboekt, om hun reis uit te stellen of gratis hun tickets te laten omboeken. 

Air France betreurt deze situatie en er wordt alles in het werk gesteld om de overlast die de stakingen veroorzaken voor haar klanten te minimaliseren. Als de staking ook na maandag nog voortduurt dan zal het vluchtschema dienovereenkomstig worden aangepast. Belangrijke wijzigingen zullen aan de vooravond van vertrek aan de getroffen klanten worden meegedeeld. Air France sluit echter verstoringen en vertragingen niet uit. 

Klanten kunnen hun ticket zonder kosten wijzigen, indien zij gaan reizen vóór 15 september 2014, of tussen 23 september en 30 september 2014. ‘Deze aanbieding is op basis van beschikbaarheid en vereist dat klanten hun reservering te wijzigen. Ze kunnen ook kiezen voor een creditnota, die geldig is voor een jaar met Air France of KLM-vluchten. Indien zij dit wensen kunnen ze hun reis tot na 30 september 2014 uitstellen, of hun bestemming of vertrekpunt wijzigen, of hun ticket annuleren’, aldus Air France.

Categorie: